Mandarijnen en wortels

Mandarijnen en wortels

Mandarijnen en wortels. Op het eerste gezicht hebben ze (behalve hun kleur) niet zo veel gemeen. Een mandarijn valt in de categorie fruit, een wortel is een groente. Een mandarijn moet je pellen, een wortel kun je zo eten. Een mandarijn is zacht, een wortel keihard. Je snapt me.
Maar….

mandarijnen

Stel je voor: je zit lekker op de bank, met twee mandarijntjes. Wat doe je? Juist, je pelt 1 mandarijn, eet hem op, pelt er nog 1 en eet die ook op. Helemaal goed, niks meer aan doen.
Dit scenario wordt problematischer wanneer het volgende gebeurt: je laatste mandarijn is een vieze mandarijn. Zo’n uitgedroogde, smakeloze mandarijn. Je kent ze vast wel. Nu heb je niet alleen voor niks een mandarijn gepeld, maar is ook nog je hele mandarijnmoment verpest. Je hebt geen zin om een nieuwe te pellen, want misschien is die ook wel vies, deze wil je niet meer opeten, het genot van de eerste mandarijn ben je vergeten. This sucks.

wortels

Hetzelfde kan gebeuren met zo’n lekker fris zakje geschrapte worteltjes in hapklaar formaat die je koopt bij de supermarkt om ‘lekker’ van te snacken in tijden dat je gezond wil eten.
Sommige worteltjes: heerlijk! Lekker zoet en knapperig met een goede bite, maar niet te hard. En dan denk je ‘ik pak nog een laatste worteltje’, je stopt hem in je mond en je hebt zo’n vuil exemplaar. Te hard, bitter, vies. Nu kun je er bij wortels nog wel snel een achteraan je mond in proppen, maar het scenario wordt vervelend wanneer het de laatste wortel uit het zakje is.

Wortels en mandarijnen zijn niet alleen allebei oranje, ze kunnen allebei ook nog eens heel snel je gezonde snackmoment verpesten. Hey, dan is het niet mijn schuld als ik de volgende keer weer gewoon een zak chips open trek.

Tot snel!

3 reacties

  1. Whahahahhahaaa, zo herkenbaar!

  2. Lololol, zo’n vieze droge mandarijn ja, die zijn echt verschrikkelijk!

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*